Κροατία: Απαγορεύθηκε συγκέντρωση ακροδεξιού κόμματος

Το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας αρνήθηκε να δώσει άδεια για την αναγγελθείσα συγκέντρωση του ακροδεξιού Αυτόχθονου Κροατικού Κόμματος Δικαιωμάτων (A-HSP), που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο, στο κέντρο του Ζάγκρεμπ.

Από το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας ανακοινώθηκε ότι η συγκέντρωση «Όρκος στην πατρίδα και στη Λέσχη Κροατικών Πατριωτικών Δυνάμεων» θα προκαλούσε ανησυχία σε μεγάλο αριθμό πολιτών.
Το Αυτόχθονο Κροατικό Κόμμα Δικαιωμάτων σχεδίαζε να παρουσιάσει δημόσια τον στρατό του και να διοργανώσει τελετής ορκομωσίας στην πλατεία Μπαν Γέλασιτς του Ζάγκρεμπ.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Ράνκο Όστογιτς δήλωσε ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν θα πραγματοποιηθεί επειδή είναι αντίθετη σε θεμελιώδεις αξίες της χώρας.
«Δεν μπορεί να παρατάσσεται κομματικός στρατός στην πλατεία Μπαν Γέλασιτς», τόνισε ο κ. Όστογιτς.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι, με δεδομένο ότι θα παραταχθεί και θα ορκιστεί κομματικός στρατός σε κεντρική πλατεία, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, όπου συνεχώς βρίσκεται μεγάλος αριθμός πολιτών, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αναταραχής.

Ο Ντράζεν Κελεμίνετς, πρόεδρος του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος, είχε αναγγείλει τη συγκέντρωση στην πόλη Κοπρίβνιτσα μαζί με άλλα μέλη του κόμματος, τραγουδώντας άσμα των ουστάσι, αναφέρουν κροατικά ΜΜΕ.
Το Αυτόχθονο Κροατικό Κόμμα Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει την απαγόρευση και ότι το Σάββατο θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Ζάγκρεμπ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.