Κόρη Νεμτσόφ: Ο Πούτιν πολιτικά υπεύθυνος για τη δολοφονία του πατέρα μου

Η Ζάνα Νέμτσοβα, κόρη του ηγέτη της φιλελεύθερης ρωσικής αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Μόσχα στις 27 Φεβρουαρίου, τόνισε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν έχει την πολιτική ευθύνη για τον φόνο.
Ο Νεμτσόφ, πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης το 1997-1998, δέχθηκε τέσσερις σφαίρες ενώ περπατούσε με την Ουκρανή σύντροφό του κοντά στο Κρεμλίνο, στο κέντρο της Μόσχας.
Ο κ. Πούτιν έχει επισήμως καταδικάσει τη δολοφονία και δεσμευθεί να ανακαλύψει τους αυτουργούς της.
Ωστόσο, ένας εκ των βασικών υπόπτων ο οποίος «ομολόγησε» τη συμμετοχή του στον φόνο κατήγγειλε ότι βασανίστηκε σκληρά, δεμένος και με μία σακούλα στο κεφάλι του επί δύο ημέρες.

«Φόβος παντού»

Η κ. Νέμτσοβα, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC, επανέλαβε τους ισχυρισμούς στελεχών της ρωσικής αντιπολίτευσης περί καθαρά πολιτικής δολοφονίας.
«Ήταν ο πλέον προβεβλημένος επικριτής του Πούτιν. Ήταν ο πιο δυναμικός ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία», τόνισε.
«Μετά τον θάνατό του, η αντιπολίτευση είναι αποκεφαλισμένη και παντού κυριαρχεί ο φόβος», πρόσθεσε η κ. Νέμτσοβα. «Πλέον δεν έχουν κάποια τόσο ισχυρή προσωπικότητα με τέτοια γνώση και εμπειρία στην αντιπαράθεση με τους αξιωματούχους του καθεστώτος».
Η 30χρονη κόρη του δολοφονηθέντος Ρώσου πολιτικού, οικονομική αναλύτρια η οποία εργάζεται σε τηλεοπτικό σταθμό οικονομικής θεματολογίας στη Μόσχα, υπογράμμισε ότι ουδείς την έχει καλέσει να καταθέσει για τον φόνο του πατέρα της, καθώς «οι αρχές δεν ενδιαφέρονται για μια πραγματικά ανεξάρτητη έρευνα».

Οι Ρώσοι ιθύνοντες δεν έχουν ακόμη δηλώσει ποιο θεωρούν ότι ήταν το κίνητρο για τη δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.