Κύπρος: Οι εκποιήσεις στη συνάντηση του ΥΠΟΙΚ με την τρόικα

Την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος που έχει προκύψει με τις εκποιήσεις επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης κατά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικας.
Ο κ. Γεωργιάδης συναντήθηκε το πρωί με τους επικεφαλής της τρόικας, παρουσία της διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γεωρκάτζη, με τους οποίους συζήτησε τις εξελίξεις, ύστερα από τη δεύτερη αναβολή της εφαρμογή της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις με νομοσχέδιο της αντιπολίτευσης που ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.
Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το θέμα θεωρείται ευαίσθητο και γι’ αυτό η Βουλή έχει κάποιες απόψεις.
Είπε πως εξήγησε στην τρόικα ότι η καθυστέρηση δεν ισοδυναμεί με συνολική ακύρωση της προσπάθειας που καταβάλλεται και εξέφρασε την ελπίδα ότι κατά τις επόμενες ημέρες, σε διάλογο με την τρόικα και τα κόμματα, να βρεθεί λογική διέξοδος.
Η διαμάχη γύρω από τη νομοθεσία για τις εκποιήσεις και την αφερεγγυότητα έχει οδηγήσει στην αναστολή της καταβολής της δόσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ύψους 86 εκατ. ευρώ και έχει οδηγήσει στην προοπτική αποκλεισμού της Κύπρου από την αγορά κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος Ντράγκι για διοχέτευση νέου χρήματος στην οικονομία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.