Λίβανος: Καταζητούμενος Σαουδάραβας ο βομβιστής αυτοκτονίας στη Βηρυτό

Ο βομβιστής αυτοκτονίας που ανατινάχτηκε την Τετάρτη σε ξενοδοχείο της Βηρυτού, κοντά στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, ήταν ένας Σαουδάραβας καταζητούμενος από τις αρχές του Ριάντ, ανέφερε πηγή προσκείμενη στις σαουδαραβικές υπηρεσίες ασφαλείας.
«Το όνομά του ήταν Άμπντελ Ραχμάν Νάσερ Αλ Σενίφι και ήταν 20 ετών. Τον καταζητούσε το υπουργείο Εσωτερικών, όμως το όνομά του δεν περιλαμβανόταν στον κατάλογο των υπόπτων για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα», είπε η πηγή μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τετάρτη όταν δύο καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι σε ξενοδοχείο της Βηρυτού στο οποίο τη στιγμή εκείνη πραγματοποιούσαν έρευνα πολλοί πράκτορες της Γενικής Ασφάλειας του Λιβάνου.
Ο ένας από τους δράστες σκοτώθηκε, ενώ ο δεύτερος υπέστη εγκαύματα αλλά επέζησε και ανακρίνεται.
Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου Νουχάντ Μασνούκ είχε ανακοινώσει ότι ο τραυματίας είναι Σαουδάραβας, ονομάζεται Άλι Ιμπραχίμ Αλ Τουάινι και είναι 20 ετών.
Ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στη Βηρυτό Άλι Αουάντ Οσέιρι δήλωσε στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι LBCI ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις αρχές του Λιβάνου στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.