Με διακοπή κάθε διαπραγμάτευσης με το Ισραήλ απειλεί ο πρόεδρος της Παλαιστίνης

O πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε στο Αλγέρι ότι σε περίπτωση που το σχέδιο ψηφίσματος που έχουν υποβάλει οι Παλαιστίνιοι στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών δεν εγκριθεί, «δεν θα διαπραγματευθούν άλλο» με την ισραηλινή κυβέρνηση, σύμφωνα με το πρακτορείο APS.
«Εάν το αραβοπαλαιστινιακό σχέδιο που έχει υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας προκειμένου να τερματιστεί η κατοχή δεν υπερψηφιστεί, θα είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε τις απαραίτητες πολιτικές και νόμιμες αποφάσεις», σημείωσε ο κ. Αμπάς.
«Σε περίπτωση αποτυχίας, δεν θα διαπραγματευτούμε άλλο με την κυβέρνηση του Ισραήλ που θα υποχρεωθεί, κατ’ αυτόν τον τρόπο, να αναλάβει τις ευθύνες της, ως δύναμη κατοχής», προειδοποίησε ο ίδιος.
Οι Παλαιστίνιοι κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχέδιο ψηφίσματος με το οποίο ζητούν να επιτευχθεί μία ειρηνευτική συμφωνία με τον Ισραήλ μέσα σε διάστημα 12 μηνών και την απόσυρση των Ισραηλινών από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη πριν από το τέλος του 2017.
Έχουν ωστόσο ήδη δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να προβούν σε τροποποιήσεις προκειμένου να αποφύγουν ένα βέτο των ΗΠΑ.
«Είμαστε αποφασισμένοι να ανακτήσουμε τα δικαιώματα του λαού μας, περιλαμβανομένου του δικαιώματος επιστροφής στα Κατεχόμενα και της απελευθέρωσης όλων των Παλαιστινίων που κρατούνται αιχμάλωτοι στις ισραηλινές φυλακές. Δεν θα υποκύψουμε στην πολιτική της ηγεμονίας και την ισραηλινή καταπίεση», υπογράμμισε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος.
«Η Παλαιστίνη δε θα σταματήσει μέχρι να αποκτήσει με τη βία την ανεξαρτησία της και να επιβληθεί ως ανεξάρτητο κράτος με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα», προσέθεσε ο κ. Αμπάς, ενώ διευκρίνισε ότι «ο παλαιστινιακός σκοπός είναι είτε το κλειδί της ειρήνης είτε του πολέμου στη Μέση Ανατολή».
Ο πρόεδρος του Κράτους της Παλαιστίνης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Αλγέρι, έγινε δεκτός από τον Αλγερινό ομόλογό του, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.