«Μπουγέλο» για τον Σέρβο υπουργό Παιδείας (video)

Ένταση δημιουργήθηκε στη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας εκπαιδευτικών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την οικονομική κατάστασή τους και την κατάσταση στον τομέα της εκπαίδευσης, στο Βελιγράδι.
Μέλη των δύο συνδικάτων εργαζομένων στην εκπαίδευση, όταν έφθασαν έξω από το υπουργείο Παιδείας, περιέλουσαν με νερό τον υπουργό Σρτζαν Βέρμπιτς, ο οποίος πήγε να τους καλέσει για συνομιλίες.
Ο υπουργός επέστρεψε στο κτήριο, όπου αναμένεται να αρχίσουν διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Ένωσης Συνδικάτων Εκπαιδευτικών Ντράγκαν Ματίγιεβιτς και τον αντιπρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων στην εκπαίδευση Μίλοραντ Άντιτς.
http://

Ο κ. Ματιγιάσεβιτς απηύθυνε έκκληση για αξιοπρέπεια στους συμμετέχοντες στη διαδήλωση.
Τα μέλη δύο συνδικάτων εκπαιδευτικών, που απεργούν εδώ και τέσσερις μήνες, ζήτησαν έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για την κατάσταση στην εκπαίδευση και την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων σε αυτήν.
Ζητούν από τον υπουργό Παιδείας Σρτζαν Βέρμπιτς να καταβληθεί το δεύτερο μέρος του μισθού τους για τον Φεβρουάριο, την υπογραφή ειδικής συλλογικής σύμβασης και την υπογραφή συμφωνίας για τον τερματισμό της απεργίας.
Οι διαδηλωτές, κατά την έναρξη της διαδήλωσης, άφησαν στη γραμματεία της Σερβικής Βουλής κουτιά με τα αιτήματά τους προς όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.