Νέα επίθεση με μαχαίρι κατά ισραηλινού στρατιώτη – Αιφνίδια επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ

Παλαιστίνιος μαχαίρωσε σήμερα έναν ισραηλινό στρατιώτη σε χωριό στη Δυτική Όχθη, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ η ένταση στο Ισραήλ παραμένει στο κόκκινο.

Παράλληλα, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν ξεκινά την Τρίτη επίσκεψη που διοργανώθηκε εσπευσμένα στη χώρα, κατά την οποία θα συναντήσει τον Μπ.Νετανιάχου και τον Μ.Αμπάς.

Οι επιθέσεις με μαχαίρι έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, και πλέον -εξαιτίας των δρακόντειων ελέγχων- έχουν θύματα κατά κανόνα ισρηαλινούς ενστόλους.

Στο νέο περιστατικό που σημειώθηκε την Τρίτη, ο δράστης «επιτέθηκε με μαχαίρι σε αξιωματικό του στρατού στη διάρκεια βίαιης διαδήλωσης κοντά στο Μπέιτ Άουα (νοτιοδυτικά της Χεβρώνας). Οι στρατιώτες απάντησαν πυροβολώντας τον δράστη», σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Το νοσοκομείο της Χεβρώνας επιβεβαίωσε τον θάνατο του Παλαιστινίου. Ο ισραηλινός αξιωματικός τραυματίσθηκε ελαφρά, διευκρίνισε εκπρόσωπος του στρατού.

Ο απολογισμός των επιθέσεων με μαχαίρι που άρχισαν την 1η Οκτωβρίου ανέρχεται πλέον σε 42 νεκρούς Παλαιστινίους και έναν νεκρό άραβα Ισραηλινό, από τη μια πλευρά, και οκτώ Ισραηλινούς νεκρούς, από την άλλη.

Μεταξύ των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί περιλαμβάνονται δράστες των επιθέσεων και νεαροί διαδηλωτές που σκοτώθηκαν από σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.