Νέα Ζηλανδία: Δημοψήφισμα το 2016 για την αλλαγή σημαίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Δημοψήφισμα για την αλλαγή ή μη της σημαίας της, η οποία έλκει την καταγωγή της από την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας, θα διεξαγάγει η Νέα Ζηλανδία το 2016.
Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζον Κι, έναν μήνα αφού η κυβέρνησή του κέρδισε την τρίτη συναπτή της θητεία.
Μια ομάδα «σεβαστών Νεοζηλανδών» θα αναλάβουν την διοργάνωση της δημόσιας συζήτησης για το θέμα, κυρίως σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της νέας σημαίας.
Ο κ. Κι έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα προτιμούσε μια νέα σημαία, με κέντρο της την ασημένια φτέρη, σε μαύρο φόντο.
Το σύμβολο χρησιμοποιείται ήδη από πολλές νεοζηλανδικές ομάδες, όπως η εθνική ομάδα ράγκμπι.
«Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τους Νεοζηλανδούς να σκεφτούν το ζήτημα της αλλαγής του σχεδίου της σημαίας μας, ώστε να σηματοδοτεί καλύτερα ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο, ανεξάρτητο έθνος», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.