«Ξέμειναν» από πατάτες στην Ιαπωνία

Η απεργία των λιμενεργατών στα λιμάνια της δυτικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών φαίνεται πως έχει πλήξει και την Ιαπωνία, όπου παρατηρείται ανεπάρκεια ορισμένων εισαγόμενων αγαθών, μεταξύ των οποίων και οι πατάτες.
Αρχικά, οι Ιάπωνες είχαν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη βουτύρου, την ώρα που προετοιμάζονταν για τα εορταστικά γεύματα, ωστόσο στη συνέχεια η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου άρχισε να «ξεμένει» και από πατάτες, με το πρόβλημα να είναι ορατό στην αλυσίδα εστιατορίων ταχείας εστίασης «McDonald’s».
Ήδη, οι πατάτες στα πιάτα της γνωστής αλυσίδας έχουν λιγοστέψει, με τους υπευθύνους της εταιρείας να κάνουν λόγο για αναγκαία μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί μία παντελής έλλειψη πρώτων υλών.
«Δυστυχώς, χωρίς αυτούς τους περιορισμούς, διατρέχουμε τον κίνδυνο εξάντλησης των αποθεμάτων κατεψυγμένης πατάτας που διαθέτουμε σε ορισμένα καταστήματά μας, στο τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου», δήλωσε η εκπρόσωπος των McDonald’s στην Ιαπωνία, Κοκόρο Τογιάμα.
Η εταιρεία, που διαθέτει 3.100 καταστήματα στην Ιαπωνία, γνωστοποίησε ότι επιστράτευσε αεροπλάνα, για τη μεταφορά χιλίων τόνων κατεψυγμένης πατάτας, ενώ άλλοι 1.600 τόνοι, οι οποίοι θα εισαχθούν μέσω των λιμένων της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, αναμένεται να φτάσουν στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου στα τέλη Ιανουαρίου.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν περίπου 20 χιλιάδες λιμενεργάτες, κατά μήκος της δυτικής ακτής των ΗΠΑ, ξεκίνησαν κινητοποιήσεις από τον Οκτώβριο, διεκδικώντας την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.