ΟΗΕ: Ενδείξεις για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τους φιλορώσους αποσχιστές

Ενδείξεις ότι οι φιλορώσοι αποσχιστές της ανατολικής Ουκρανίας έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας διαθέτει αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ.
Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα υποστηρίζει ότι εξακολουθεί να δέχεται καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες οι ένοπλες οργανώσεις των φιλορώσων ευθύνονται για βασανισμούς, εκτελέσεις, βιασμούς, μυστικές κρατήσεις και επιβολή καταναγκαστικής εργασίας.
«Αυτές οι παραβιάσεις είναι συστηματικές και ενδεχομένως να συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ανακοίνωσε η Αρμοστεία, αφήνοντας την τελική αξιολόγηση για τη φύση αυτών των εγκλημάτων στα εθνικά και στα διεθνή δικαστήρια.
Τους 4.317 έφθασαν εξάλλου οι νεκροί από τις μάχες μεταξύ κυβερνητικών και φιλοκυβερνητικών ουκρανικών δυνάμεων και των αποσχιστών ανταρτών, σύμφωνα με απολογισμό των Ηνωμένων Εθνών.
Οι τραυματίες «αγγίζουν» τους 9.921, ενώ οι πραγματικοί αριθμοί εικάζεται ότι είναι μεγαλύτεροι.
Οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία, όπου ζουν οι περισσότεροι εθνικά Ρώσοι και ρωσόφωνοι Ουκρανοί πολίτες, έχουν αρχίσει από τον Απρίλιο, ενώ από τον Μάιο τμήματα των επαρχιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ έχουν αυτοανακηρυχθεί «λαϊκές δημοκρατίες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.