Ολάντ: Αλληλεγγύη με Ελλάδα, συνεργασία με Τουρκία, ασφάλεια εξωτερικών συνόρων Ε.Ε.

Την ανάγκη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και συνεργασίας με την Τουρκία, ώστε να βοηθηθούν οι πρόσφυγες, αλλά και να ανακοπούν οι ροές της παράτυπης μετανάστευσης και να προστατευτούν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αιγαίο ανέδειξε στη δήλωσή του, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Η Τουρκία πρέπει να αποδεχτεί τις διαδικασίες επανεισδοχής, ενώ ταυτόχρονα οι Σύροι πρόσφυγες πρέπει να τύχουν υποδοχής στην Ευρώπη», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Πρέπει να υπάρξει ασφάλεια στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, να βοηθηθεί η Ελλάδα και βέβαια πρέπει να υπάρξουν μετεγκαταστάσεις προσφύγων απευθείας από την Τουρκία σε ευρωπαϊκές χώρες. Σημαντική είναι και η επιστροφή όσων δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στην Ευρώπη στην Τουρκία.

»Η Ελλάδα υποδέχεται το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ανθρώπων, γι’ αυτό είναι σημαντική η συνεργασία με την Τουρκία, χωρίς όμως να δεχθούμε όλους τους όρους της Άγκυρας», κατέληξε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, κάνοντας αναφορά στο ζήτημα της ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.