Ολάντ: Ζητά ευελιξία στους δημοσιονομικούς κανόνες

Την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στην εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων ζητά από την Ε.Ε. ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μέσω επιστολής που απέστειλε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Στην επιστολή του κ. Ολάντ τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «η Γαλλία προτείνει μια εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων ευνοϊκή για τις επενδύσεις και την απασχόληση».Σημειώνεται ότι η επιστολή δημοσιεύεται και στην γαλλική εφημερίδα «Le Monde».
Παράλληλα ο Γάλλος πρόεδρος προσθέτει ότι «το θέμα είναι να επωφεληθούμε πλήρως από τις ευελιξίες, κυρίως για να ληφθούν υπόψη οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζουν οι χώρες καθώς και η οικονομική κατάστασή τους».
Επίσης προτείνει «ένα καλύτερο συντονισμό των εθνικών οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών. Τα κράτη θα πρέπει να έχουν μεταξύ τους καθώς και με την Επιτροπή και την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) μια σε βάθος συζήτηση για το θέμα αυτό».
Για το Παρίσι, «ο στόχος είναι να υπάρξει εγγύηση για μια ισορροπημένη δημοσιονομική πολιτική στο επίπεδο της ευρωζώνης και να συζητηθούν οι συνέπειες που έχουν οι εθνικές αποφάσεις πάνω στο σύνολο της Ευρώπης, κυρίως για να αποφύγουμε τον κίνδυνο οι πολιτικές ανταγωνιστικότητας που ταυτόχρονα εφαρμόζονται να παρατείνουν την κατάσταση του ασθενούς πληθωρισμού, επιβαρύνοντας επίσης τις προσπάθειες απαλλαγής από το χρέος».
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις το συντομότερο δυνατόν», υπογραμμίζει ο κ. Ολάντ στο κείμενο αυτό που εστάλη στις Βρυξέλλες, καθώς η σύνοδος κορυφής που θα διεξαχθεί εκεί την Πέμπτη και την Παρασκευή πρόκειται να καθορίσει τους νέους προσανατολισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.