Ολλανδία: Δεν παραχωρούμε στον ΟΗΕ την έρευνα για την πτήση ΜΗ17

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας απέρριψε την πρόταση συγγενών των θυμάτων της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines να αναλάβουν τα Ηνωμένα Έθνη την ποινική ερευνα για τα αίτια της καταστροφής του αεροσκάφους.
Το αίτημα για τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, ο οποίος θα αναλάμβανε την έρευνα, διατυπώθηκε την Παρασκευή από νομική εταιρεία η οποία εκπροσωπεί 20 συγγενείς θυμάτων του ατυχήματος, οι οποίοι κατηγορούν την Ολλανδία ότι έχει αποτύχει να στοιχειοθετήσει την υπόθεση και να προσαγάγει τους υπεύθυνους.
«Η έρευνα του Ολλανδικού Συμβουλίου Ασφαλείας διεξάγεται μόνον από Ολλανδούς ερευνητές», ανέφερε ο Ντικ Σκουφ, ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, στην απάντησή του, προσθέτοντας ότι 11 ακόμη χώρες έχουν βοηθήσει με προσωπικό στις έρευνες, μεταξύ αυτών η Μαλαισία, η Ουκρανία και η Ρωσία.
Η πτήση της Malaysia Airlines MH17 είχε τραγική κατάληξη στις 17 Ιουλίου, όταν το αεροσκάφος που την πραγματοποιούσε κατερρίφθη πάνω από την ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα τον θάνατο και των 298 επιβαινόντων σε αυτό.
Σύμφωνα με ειδικούς, πιθανότερη θεωρείται η εκδοχή της κατάρριψής του από πύραυλο εδάφους – αέρος τον οποίο εκτόξευσαν οι φιλορώσοι αποσχιστές αντάρτες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.