Ομπάμα συναντά Μέρκελ και Ευρωπαίους ηγέτες τη Δευτέρα στο Αννόβερο

Άτυπη μίνι Σύνοδος Κορυφής ΗΠΑ – Ευρωπαίων ηγετών διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα στο Αννόβερο με τον Μπαράκ Ομπάμα να έρχεται ενώπιος ενωπίω με τους Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ντέιβιντ Κάμερον και Ματέο Ρέντσι. Στο επίκεντρο της συνάντησης η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, η χαοτική κατάσταση στη Λιβύη και το προσφυγικό ζήτημα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρία.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο Σλος Χερενχάουζεν, κοντά στο Αννόβερο, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα θα βρίσκεται ήδη από την Κυριακή προκειμένου να εγκαινιάσει έκθεση Βιομηχανικής Τεχνολογίας στην οποία οι ΗΠΑ είναι φέτος η τιμώμενη χώρα, όπως δήλωσε από πλευράς της η αναπληρώτρια κυβερνητικό εκπρόσωπος της Γερμανίας Κριστίνα Βιρτς.

Η ίδια δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ατζέντα της συνάντησης, διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό το σχήμα έχει συναντηθεί και πάλι στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στην Τουρκία.

Σε ερώτηση γιατί δεν εκπροσωπείται η Ευρωπαϊκή Ένωση, περιορίστηκε να δηλώσει ότι πρόκειται απλώς για ένα από τα πλαίσια επαφών της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε για τη συνάντηση η γαλλική δεν εμπεριέχει περαιτέρω πληροφορίες πέραν του ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και οι ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και Ιταλίας θα συζητήσουν επί «πιεστικών διεθνών ζητημάτων», όπως επισημαίνει το Reuters.

Βρετανία και Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι στο επίκεντρο της ατζέντας των ηγετών θα βρεθεί η αστάθεια στη βόρεια Αφρική, η κατάσταση στη Συρία και η προσφυγική-μετανασευτική κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρώπη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.