Ουκρανία: Κυρώσεις κατά πολιτών και εταιρειών που στηρίζουν τους φιλορώσους αντάρτες

Την επιβολή κυρώσεων κατά 172 πολιτών αλλά και 65 εταιρειών, κυρίως ρωσικών συμφερόντων, που κατηγορούνται ότι στήριξαν την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία ή χρηματοδοτούν φιλορώσους αυτονομιστές, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσένιουκ.
Οι ουκρανικές αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τον συγκεκριμένο κατάλογο, καθώς θα πρέπει, πρώτα, να εγκριθεί από το Εθνικό Συμβούλιο και Άμυνας, κάτι το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Αυγούστου και ακολούθως από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας.
Ο κ. Γιατσενιούκ δήλωσε ότι οι κυρώσεις μπορεί να αφορούν απαγόρευση εισόδου στη χώρα ή πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων όσων μπήκαν στο στόχαστρο του Κιέβου.
Σε ερώτηση εάν οι κυρώσεις που προβλέπονται από το νομοσχέδιο αυτό θα επηρεάσουν τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου μέσω των αγωγών που διέρχονται από το ουκρανικό έδαφος, ο Ουκρανός πρωθυπουργός απάντησε ότι είναι ενδεχόμενο να σταματήσει «κάθε είδους διαμετακόμιση, από τις αεροπορικές πτήσεις μέχρι τη μεταφορά φυσικών πόρων».
«Στο χειρότερο σενάριο, η Ουκρανία μπορεί να υποστεί απώλειες, όχι μόνο εξαιτίας των κυρώσεων αλλά και λόγω της επιθετικής πολιτικής του Κρεμλίνου, ύψους επτά δισ. δολαρίων από τον πρώτο έτος», προειδοποίησε ο Ουκρανός πρωθυπουργός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.