Ουκρανία: Νεκροί τουλάχιστον 19 άμαχοι σε συγκρούσεις

Τουλάχιστον 19 άμαχοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στα ουκρανικά στρατεύματα και τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 14 άνθρωποι, περιλαμβανομένων πέντε παιδιών, σκοτώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην πόλη Γκορλόβκα (Χορλίβκα), ένα από τα πολλά σημεία όπου σημειώνονται σφοδρές μάχες τις τελευταίες ημέρες.
Στο Λουχάνσκ αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από βόμβα που έπληξε οίκο ευγηρίας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν τις δυνάμεις των ανταρτών προς τα δύο μεγαλύτερα προπύργιά τους, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ και επιδιώκουν να τους περικυκλώσουν σε πολλά σημεία, περιλαμβανομένης της ευρύτερης περιοχής όπου συνετρίβη το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών στις 17 Ιουλίου.
Η διεθνής ομάδα ερευνητών θα επιχειρήσει και σήμερα να μεταβεί στον τόπο της συντριβής καθώς οι συγκρούσεις στην περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών δεν της επέτρεψε χθες και προχθές την πρόσβαση.
Οι ηγέτες των αυτονομιστών επιμένουν δημοσίως ότι δεν τους προμηθεύει η Μόσχα, ενώ και η Ρωσία διαψεύδει τις κατηγορίες της Δύσης ότι τους υποστηρίζει παρέχοντάς τους οπλισμό και στρατεύματα.
Σήμερα πρόκειται να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος στο Λουχάνσκ για έξι ώρες προκειμένου οι κάτοικοι να απομακρυνθούν με ασφάλεια, αλλά οι αρχές έχουν δηλώσει ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν απολύτως την ασφάλεια των αμάχων.
Τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει την νότια Ουκρανία, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.