Παγιδεύτηκαν εννέα Τούρκοι ανθρακωρύχοι μετά την κατάρρευση στοάς

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Εννέα ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν την Τρίτη όταν υποχώρησε στοά στο ορυχείο όπου δούλευαν στην πόλη Ζονγκουλντάκ, στις ακτές της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι εργάτες είναι ζωντανοί, σωστικά συνεργεία βρίσκονται σε επαφή μαζί τους και ελπίζουν να τους απεγκλωβίσουν αργότερα εντός της ημέρας, όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τον Μάιο δυστύχημα σε ένα ανθρακωρυχείο στην πόλη Σόμα στη δυτική Τουρκία στοίχισε τη ζωή σε 301 ανθρώπους και προκάλεσε έντονες επικρίσεις έναντι της κυβέρνησης διότι δεν προώθησε μέτρα εργασιακής ασφάλειας.

Μέχρι και σήμερα, τα αίτια της καταστροφής στη Σόμα -το χειρότερο βιομηχανικό δυστύχημα στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας- παραμένουν άγνωστα. Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την πυρκαγιά στο ορυχείο.

Στο Ζονγκουλντάκ έχουν σημειωθεί πολυάριθμα δυστυχήματα στο παρελθόν. Το 1992, σε ένα αντίστοιχο δυστύχημα είχαν χάσει τη ζωή τους 270 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, το ιδιωτικό αυτό ανθρακωρυχείο βρίσκεται στην περιοχή Ντιλαβέρ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.