Πακιστάν: «Βγαίνοντας από τις τάξεις, βλέπαμε τα πτώματα των φίλων μας»

Φρικιαστικές εικόνες από την αιματηρή επίθεση των Ταλιμπάν σε σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στο Πακιστάν περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες και άνθρωποι που βρέθηκαν στο χώρο αμέσως μετά την εκδήλωση της τρομοκρατικής ενέργειας.
Ο Μουντάρ Αμπάς, βοηθός στο εργαστήριο Φυσικής του σχολείου, είδε τους ενόπλους ισλαμιστές να εκτελούν εν ψυχρώ νεαρούς μαθητές, προχωρώντας από τάξη σε τάξη.
«Είδα έξι ή επτά άτομα να προχωρούν από αίθουσα σε αίθουσα και να ανοίγουν πυρ πάνω στα σώματα των παιδιών», σημειώνει.
«Βλέπαμε τις ματωμένες σορούς των φίλων μας»
Μαθητής ο οποίος γλίτωσε από την επίθεση είπε στους στρατιώτες των σωστικών ομάδων ότι είδε τους συμμαθητές του να κείτονται ματωμένοι και νεκροί μπροστά στα μάτια του.
«Όπως βγαίναμε από την τάξη, είδαμε τα πτώματα των φίλων μας πεσμένα στους διαδρόμους. Αιμορραγούσαν. Κάποιοι είχαν πυροβοληθεί τρεις φορές, κάποιοι τέσσερις», ανέφερε σε κατάσταση σοκ ο νεαρός μαθητής.
«Οι άνδρες αυτοί έμπαιναν σε κάθε αίθουσα και πυροβολούσαν τους πάντες, προσωπικό του σχολείου και μαθητές», συμπλήρωσε.
«Μαθητικές στολές γεμάτες αίμα»
Ο δημοσιογράφος Ναζάρ Ουλ Ισλάμ, ο οποίος βρισκόταν στην Πεσαβάρ για ρεπορτάζ, έτρεξε αμέσως μετά την εκδήλωση των γεγονότων στο νοσοκομείο Λέιντι Ρίντινγκ, όπου διακομίζονταν οι τραυματίες.
«Έβλεπα παντού παιδιά με ματωμένες μαθητικές στολές. Οι περισσότεροι τραυματίες ήταν έφηβοι.
»Πολλοί γονείς έρχονταν εκεί και δεν ήξεραν τι είχε συμβεί στα παιδιά τους. Έκλαιγαν, προσεύχονταν, φώναζαν “κάτω οι τρομοκράτες”. Ήταν τόσο, μα τόσο ανήσυχοι», ανέφερε ο κ. Ισλάμ.
Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 141 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαθητές, ενώ 124 είναι οι τραυματίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.