Παρακολουθεί ο Λευκός Οίκος την κατάσταση μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αβάνα, ενημερώνεται στενά για τις εξελίξεις στο Βέλγιο μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες. Αξιωματούχοι των ΗΠΑ βρίσκονται σε επαφή με τις βελγικές υπηρεσίες.

Οι επιθέσεις μπήκαν γρήγορα μπήκε στην προεκλογική εκστρατεία, με τον Τραμπ να λέει ότι ο ίδιος «θα έκλεινε τα σύνορα».

Αξιωματούχοι ανέφεραν στο Reuters πως ο αμερικανός υπουργός Άμυνας και ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι ενημέρωθηκαν για τις επιθέσεις.

Με τις Βρυξέλλες συντονίζονται επίσης και το FBI και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι επιθέσεις μπήκαν και στο κάδρο της μάχης για τα χρίσματα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανικών εν όψει των προεδρικών εκλογών.

Πρώτος που αναφέρθηκε ήταν ο ρεπουμπλικανός Τζον Κάσιτς, που κάλεσε σε ενίσχυση της συμμαχίας εναντίον της τρμοκρατίας και είπε ότι «οι ΗΠΑ και σύμμαχοί μας πρέεπι να επαναδεσμευτούμε στις αξίες της ελευθερίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

«Πρέπει να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας να βρούμε, να ξεριζώσουμε και να καταστρέψουμε τους υπεύθυνους για τέτοιες πράξεις» ανέφερε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του είπε, μιλώντας στο Fox, πως οι ΗΠΑ πρέπει να σκληρύνουν στη μάχη απέναντι στην ισλαμική τρομοκρατία. «Θα έκλεινα τα σύνορά μας» είπε ο Τραμπ, «συμπεριφερόμαστε χαλαρά και ανόητα» προσέθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.