Προσωρινός ηγέτης των κυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών στη Ρουμανία ο Ντραγκνέα

Ο Λίβιου Ντραγκνέα εξελέγη προσωρινός πρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) στη Ρουμανία, νικώντας την αντίπαλό του, νυν υπουργό Εργασίας, Ροβάνα Πλουμπ.

Ο κ. Ντραγκνέα έλαβε 65 ψήφους και η κ. Πλουμπ 18 ψήφους στη συνεδρίαση της Εθνικής Εκτελεστικής Επιτροπής του PSD, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Βουκουρέστι.

Ο νέος προσωρινός πρόεδρος του κόμματος είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του μόλις μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση, τόνισε ότι το εθνικό συνέδριο του κόμματος θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο και θα εκλέξει τη νέα ηγετική ομάδα.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, παραιτήθηκε από αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος, στις 12 Ιουλίου, επειδή είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για διαφθορά. Ο κ. Πόντα όρισε προσωρινή πρόεδρο τη Ροβάνα Πλουμπ, ωστόσο, με την ψηφοφορία της Τετάρτης, την ηγεσία του κόμματος αναλαμβάνει ο κ. Ντραγκνέα.

Ο κ. Ντραγκνέα διετέλεσε εκτελεστικός πρόεδρος του PSD, δηλαδή είχε τη δεύτερη ισχυρότερη θέση στο κόμμα έως τον Μάιο του 2015, όταν δικαστήριο της Ρουμανίας τον καταδίκασε σε ενός έτους φυλάκιση για εκλογική νοθεία, στο δημοψήφισμα του 2012.

Τότε παραιτήθηκε και από υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Διοίκησης στην κυβέρνηση του κ. Πόντα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.