Πώληση δανείων χωρίς την έγκριση του δανειολήπτη στην Κύπρο

Προαπαιτούμενο για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης προς την Κύπρο αποτελεί το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την πώληση πακέτων δανείων χωρίς την έγκριση του δανειολήπτη.

Η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου έχει ήδη καθυστερήσει και η τρόικα ζητά την άμεση έγκρισή του από το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ το εν λόγω νομοσχέδιο προκάλεσε αντιδράσεις προτού καν παρουσιαστεί στη Βουλή με βουλευτές και πολιτικές δυνάμεις να εκφράζουν ανησυχίες τόσο σε σχέση με το χειρισμό που θα τύχουν οι δανειολήπτες από τους νέους οργανισμούς που θα χειρίζονται τα υπόλοιπά τους, όσο και σε σχέση με τους τελικούς μετόχους των οργανισμών.

Μάλιστα, εκφράστηκαν ανησυχίες για εμπλοκή τουρκικών συμφερόντων στην αγορά δανείων, αλλά και ευρύτερες ανησυχίες για τις ανακατατάξεις που μπορεί να επιφέρει στα μεγέθη και τη δομή των χρηματοπιστωτικών οργανισμών στην Κύπρο.

Σε κάθε περίπτωση το νέο νομοθετικό πλαίσιο αναμένεται να προσελκύσει εταιρείες και fund από το εξωτερικό που ασχολούνται με το χειρισμό προβληματικών δανείων και υποθηκών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.