Σεξουαλικές επιθέσεις και στη Ζυρίχη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών, που διαπράχθηκαν σε παρόμοιες συνθήκες με εκείνες στην Κολωνία, καταγράφηκαν στη Ζυρίχη τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αστυνομία της πόλης σε ανακοίνωσή της.

«Κατατέθηκαν πολλές μηνύσεις για σεξουαλικές επιθέσεις και κλοπές» επισήμανε η αστυνομία, που παραλληλίζει τα περιστατικά αυτά στην ανακοίνωσή της με τα γεγονότα που στιγμάτισαν τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου με αυτά που σημειώθηκαν στη γερμανική πόλη.

Η αστυνομία, που ξεκίνησε έρευνα, απηύθυνε έκκληση σε ενδεχόμενους αυτόπτες μάρτυρες αλλά και πιθανά θύματα να σπεύσουν να παρουσιαστούν στις αρχές.

Περίπου 25 κλοπές καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της 31ης Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη, την ώρα που 120.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους στις όχθες της λίμνης της πόλης.

Η αστυνομία που διεξαγάγει έρευνες για τα περιστατικά κλοπών, ανακάλυψε ότι πολλές γυναίκες κατήγγειλαν ότι τους επιτέθηκαν και τις κακοποίησαν σεξουαλικά.

Τουλάχιστον έξι γυναίκες είπαν ότι τις περικύκλωσαν και άρχισαν να τις αγγίζουν «πολλοί άνδρες με μελαμψό δέρμα», που είχαν διεισδύσει στο πλήθος.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι η πλειονότητα των μηνύσεων κατατέθηκε τις τελευταίες 24 ώρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.