Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, προκειμένου να αποτρέψουν επεισόδια στο πλαίσιο διαδήλωσης που θα πραγματοποιήσουν σήμερα χιλιάδες μέλη της φυλής των Χαζάρα.
Οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας στα σημεία που υπάρχουν κυβερνητικά κτήρια και κτήρια διπλωματικών αποστολών, έχουν αποκλειστεί με μεγάλα φορτηγά από τις κυβερνητικές δυνάμεις προκειμένου ν’ αποτραπούν τυχόν επεισόδια.
Οι διαδηλωτές απαιτούν η διαδρομή της γραμμής μεταφοράς ενέργειας ισχύος 500 kV που θα συνδέει το Τουρκμενιστάν με την Καμπούλ να διέλθει μέσα από δύο επαρχίες, στις οποίες ζουν μεγάλοι πληθυσμοί της αναφερόμενης φυλής.
Ωστόσο, η κυβέρνηση από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι η αλλαγή της διαδρομής της ενεργειακής γραμμής συνεπάγεται μεγάλο οικονομικό κόστος, αλλά και χρονική καθυστέρηση.
Σε συναγερμό οι αρχές της Καμπούλ λόγω διαδήλωσης της φυλής των Χαζάρα
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
































