Στη δημοσιότητα φωτογραφίες της καραμπίνας με την οποία αυτοκτόνησε ο Kurt Cobain

Φωτογραφίες της καραμπίνας με την οποία ο Kurt Cobain έβαλε τέλος στη ζωή του δημοσιοποίησε, για πρώτη φορά, η αστυνομία του Σιάτλ, λίγο πριν συμπληρωθούν 22 χρόνια από τον θάνατο του ηγέτη, τραγουδιστή, κιθαρίστα και συνθέτη του ροκ συγκροτήματος Nirvana.
Οι φωτογραφίες ελήφθησαν πέρυσι και είναι ασαφές γιατί η αστυνομία επέλεξε να τις δημοσιοποιήσει τώρα.
Ο Kurt Cobain αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, ενώ ήταν σε ηλικία μόλις 28 ετών. Πριν από δύο χρόνια, είχε γίνει επανεξέταση του φακέλου, όμως δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να αλλάζει το σενάριο της αυτοκτονίας. Τότε δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία από το μέρος όπου βρέθηκε η σορός του Cobain.
Γεννημένος στις 20 Φεβρουαρίου 1967, ο Kurt Donald Cobain σχημάτισε το συγκρότημα Nirvana το 1987 μαζί με τον Krist Novoselic και τα επόμενα δύο χρόνια συνδέθηκε με την ανερχόμενη σκηνή του μουσικού κινήματος «γκραντζ» στο Σιάτλ.
Το 1991, το τραγούδι «Smells Like Teen Spirit» από τον δίσκο «Nevermind» θεωρήθηκε ότι είχε καταλυτική επίδραση στην απομάκρυνση της ροκ μουσικής από τα κυρίαρχα είδη της δεκαετίας του 1980 και στην ανάδειξη του «γκραντζ» και της εναλλακτικής ροκ σκηνής. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χαρακτήρισαν το τραγούδι «ύμνο» μιας ολόκληρης γενιάς και ο ίδιος ο Cobain θεωρήθηκε εκπρόσωπος της αποκαλούμενης «Generation X».
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του αντιμετώπισε προβλήματα εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες. Βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Σιάτλ, στις 8 Απριλίου 1994. Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί εικασίες ότι ο θάνατός του ήταν δολοφονία. Ο Cobain είχε παντρευτεί στις 24 Φεβρουαρίου 1992 την τραγουδίστρια Courtney Love, αρχηγό του συγκροτήματος «Hole», με την οποία απέκτησαν μία κόρη, την Frances Bean.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.