Συλλήψεις εκατοντάδων διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ

Εκατοντάδες διαδηλωτές συνέλαβε η αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ κατά τη διάρκεια ογκωδέστατης διαδήλωσης υπέρ των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

Όπως έγινε γνωστό, πάνω από 500 άτομα συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης για παράνομη κατάληψη δρόμου στην κεντρική εμπορική περιοχή του Χονγκ Κονγκ. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι φοιτητές, οι οποίοι έκαναν έκκληση για παραμονή στους δρόμους μέχρι τις 8 το πρωί της Τετάρτης, παρά τη διαβεβαίωση της αστυνομίας ότι θα προέβαινε σε αποφασιστικές δράσεις, αν επρόκειτο να συνεχιστεί «η παράνομη συγκέντρωση».

Η αστυνομία ξεκίνησε να διαλύει το πλήθος στις 3 τα ξημερώματα. Βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν αστυνομικούς να απομακρύνουν διαδηλωτές κρατώντας τους χειροπόδαρα και να σπρώχνουν άλλους που βρίσκονταν σε αναπηρικά καροτσάκια.

H διαδήλωση έγινε στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που γίνονται κάθε 1η Ιουλίου, επέτειο της παράδοσης του ελέγχου του Χονγκ Κονγκ από τη Βρετανία στην Κίνα. Οι οργανωτές της συγκέντρωσης εκτίμησαν ότι παρευρέθηκαν 510.000 άνθρωποι, αν και η αστυνομία τους υπολόγισε σε 98.600.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.