Συναγερμός στη Γενεύη, η αστυνομία στο κυνήγι υπόπτων για την 13 Νοεμβρίου

Αυξήθηκε την Πέμπτη το επίπεδο συναγερμού ασφαλείας στη Γενεύη με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται στο κυνήγι υπόπτων για πιθανές «σχέσεις με τρομοκρατία». Διαψεύστηκαν εκ μέρους της ελβετικής ομοσπονδιακής αστυνομίας αρχικές πληροφορίες ότι οι ύποπτοι καταζητούνται στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Εκπρόσωπος της ελβετικής ομοσπονδιακής αστυνομίας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες που να συνδέουν τους υπόπτους που καταζητούνται με τις επιθέσεις στο Παρίσι, επισημαίνοντας ότι οι Αρχές της Γενεύης έλαβαν σήμα για την παρουσία ατόμων με πιθανή «σύνδεση με την τρομοκρατία».

Η αστυνομία της Γενεύης είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ενίσχυσε το επίπεδο επαγρύπνησης και τον αριθμό των αστυνομικών που πραγματοποιούν περιπολίες στη βάση πληροφοριών για παρουσία υπόπτων στην πόλη ή την περιφέρεια, στο πλαίσιο των ερευνών για την 13 Νοεμβρίου.

«Η αστυνομία της Γενεύης, έπειτα από το σήμα αυτό, αύξησε το επίπεδο συναγερμού και ενίσχυσε τον αριθμό των αστυνομικών που πραγματοποιούν περιπολίες» ανακοίνωσε η αστυνομία της Γενεύης.

«Οι αρχές της Γενεύης έλαβαν ειδοποίηση το απόγευμα της Τετάρτης από τη Συνομοσπονδία [τις ομοσπονδιακές αρχές της Βέρνης] για ύποπτα άτομα που μπορεί να βρίσκονται στη Γενεύη ή στην περιφέρειά της. Έρευνες διεξάγονται σε στενή συνεργασία με τις εθνικές και διεθνείς υπηρεσίες προκειμένου τα άτομα αυτά να εντοπιστούν και να συλληφθούν» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι δεν θα δοθούν άλλες διευκρινίσεις για «επιχειρησιακούς λόγους».

Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου και την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε παρά πολλά σημεία διέλευσης μεταξύ της Γαλλίας και της Ελβετίας εντός της περιφέρειας της Γενεύης, διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι και οι ελβετικές και γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας συνεργάζονται στην αποστολή.

Ωστόσο όλα τα σημεία δεν επιτηρούνται και οι έλεγχοι είναι τυχαίοι, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των καθημερινών διελεύσεων.

Η Γενεύη είναι η έδρα περίπου 30 διεθνών οργανισμών και η ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ. Η παρουσία αυξημένου αριθμού φρουρών στο Μέγαρο των Εθνών, ορισμένοι από τους οποίους είναι οπλισμένοι με αυτόματα τουφέκια, είναι ένα ιδιαίτερα σπάνιο μέτρο που λαμβάνεται στο κτίριο. Φρουρός στην ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι ελβετικές αρχές αναζητούν «τέσσερις άνδρες» που πιστεύεται ότι βρίσκονται στην περιοχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.