Συνελήφθη γιατί υποστήριξε πως οι Αιγύπτιες απατούν τους συζύγους τους

Τη σύλληψη του διαχειριστή μιας σελίδας του Facebook διέταξε ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου μετά από κάποια σχόλια του πρώτου σε δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή, όπου υποστήριξε ότι μία στις τρεις παντρεμένες γυναίκες στη χώρα… απατά τον σύζυγό της.

Οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ταϊμούρ ελ Σόμπκι, με την κατηγορία ότι συκοφαντεί τις Αιγύπτιες, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την εμφάνισή του στη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή Μουμκίν (σ.σ. «Είναι δυνατόν»).

Η συνέντευξη προβλήθηκε τον Δεκέμβριο από το ιδιωτικό κανάλι CBC, ωστόσο τα σχόλιά του τις τελευταίες ημέρες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, αφού ένα απόσπασμα αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Πέρα από τον Σόμπκι σε μπελάδες μπήκε και η εκπομπή, η προβολή της οποίας ανεστάλη για 15 ημέρες.
Μεταξύ άλλων, ο Σόμπκι ανέφερε ότι πολλές γυναίκες έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις όταν οι σύζυγοι απουσιάζουν στο εξωτερικό.

Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι οι γάμοι από προξενιό, κάτι που συνηθίζεται ευρέως ιδίως στη νότια Αίγυπτο, εντείνουν το πρόβλημα της απιστίας επειδή οι γυναίκες καταλήγουν να παντρεύονται με άνδρες που δεν γνωρίζουν.

Η σελίδα του Σόμπκι στο Facebook, που τιτλοφορείται «Το ημερολόγιο ενός ταλαίπωρου συζύγου», έχει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακολούθους.

Πέρα από το στόχαστρο των αρχών, ο Σόμπκι δέχτηκε και απειλές για τη ζωή του, ενώ βάσει της αιγυπτιακής νομοθεσίας, κινδυνεύει με φυλάκιση τριών ετών εφόσον κριθεί ένοχος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.