Συρία: Επιδρομές της συμμαχίας στην περιοχή όπου απήχθησαν οι χριστιανοί

Αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε για πρώτη φορά ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας όπου έχουν απαχθεί σε διάστημα τριών ημερών τουλάχιστον 220 Ασσύριοι χριστιανοί.

Οι φόβοι για την τύχη των ομήρων εντείνονται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τους ομήρους να φθάνουν ακόμη και τους 400. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες χριστιανοί έχουν τραπεί σε φυγή για να γλιτώσουν από τους τζιχαντιστές αναζητώντας καταφύγιο στη Χασάκα και το Καμισλί.

Το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι επιδρομές είχαν στόχο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην πόλη Ταλ Ταμρ, όπου οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν επίθεση κατά χωριών της κοινότητας των Ασσυρίων.

Ηγέτης των Ασσύριων χριστιανών στη βορειοανατολική Συρία, ο Άμπλαντ Κουρίε, είχε ζητήσει νωρίτερα την διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών για να απωθηθεί η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Κουρίε, υπαρχηγός αμυντικού συμβουλίου που ελέγχεται από τους Κούρδους στη βορειοανατολική Συρία και επίσης αξιωματούχος ενός ασσυριακού πολιτικού κόμματος, υποστήριξε επίσης πως ο αριθμός των χριστιανών που έχουν απαχθεί στη Συρία είναι μεταξύ 350 και 400.
«Καλούμε να βομβαρδιστούν οι θέσεις των τρομοκρατών εκεί και να μας προμηθεύσουν όπλα ποιότητα» δήλωσε ο Κουρίε μιλώντας από την περιοχή στο πρακτορείο Reuters μέσω Skype.

Το μήνυμά μας προς τη συμμαχία είναι να είναι ειλικρινής στις υποσχέσεις τους. Σήμερα είναι η τρίτη ημέρα αυτής της επίθεσης […] και δεν έχουμε δει ούτε ένα αεροπλάνο του συνασπισμού να βομβαρδίζει την περιοχή» ανέφερε.

Η ISIS έχει εξαπολύσει επίθεση γύρω από τη Χασάκα, καταλαμβάνοντας δέκα χωριά στην περιοχή, την οποία εξακολουθούν να ελέγχουν στο μεγαλύτερο μέρος της οι Κούρδοι, οι επιχειρούν να ανακόψουν τους τζιχαντιστές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.