Συρία: Μόνο το 4% των πολιτών συμπαθεί το Ισλαμικό Κράτος

Μόνο το 4% των Σύρων θεωρούν ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι έχουν καταλάβει μεγάλα τμήματα της Συρίας και του Ιράκ, εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση βρετανικής εταιρείας.
Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία Opinion Research Business (ORB) σε δείγμα 1.014 ενηλίκων με τη μέθοδο της δια ζώσης συνέντευξης, κατέληξε στη διαπίστωση ότι σχεδόν ο ένας στους τρεις Σύρους θεωρεί πως ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ και η κυβέρνησή του εκπροσωπούν καλύτερα τα συμφέροντα των Σύρων.
Η δημοσκόπηση της ORB περιέλαβε 12 από τις 14 επαρχίες της Συρίας και διεξήχθη σε περιοχές που ελέγχονται είτε από δυνάμεις του καθεστώτος είτε από διάφορες ομάδες της αντιπολίτευσης, περιλαμβανομένης της Ράκα, προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους.
Η Ντέιρ Αλ Ζορ, όπου οι μαχητές της οργάνωσης έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις τους, δεν εκπροσωπήθηκε. Το ίδιο και η Κουνέιτρα, την οποία μοιράζονται οι δυνάμεις του καθεστώτος με τους αντικαθεστωτικούς.
Η δημοσκόπηση της ORB, η οποία ιδρύθηκε το 1994 και ειδικεύεται σε δημοσκοπήσεις σε εμπόλεμες ζώνες, διεξήχθη τον Μάιο από ομάδες συνεργατών της στη χώρα που πραγματοποίησαν τις συνεντεύξεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.