Συρία: Σε εξέλιξη η μεταφορά χημικών υλικών στην Ιταλία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά των υλικών των χημικών όπλων της Συρίας στην Ιταλία.
Δανέζικο πλοίο άρχισε τη διαδικασία μεταφοράς μερικών από τα πλέον επικίνδυνα χημικά όπλα της Συρίας σε αμερικάνικο φορτηγό πλοίο, κατάλληλα εξοπλισμένο ώστε να εξουδετερώσει τα όπλα στη θάλασσα.
Η μεταφορά στην Ιταλία πραγματοποιείται μετά από σειρά καθυστερήσεων στην υλοποίηση του διεθνούς σχεδίου για διάλυση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.
Τα κοντέινερ με τα χημικά όπλα έχουν ήδη αρχίσει να ξεφορτώνονται στο ιταλικό λιμάνι της Τζόια Τάουρο σύμφωνα με την αστυνομία και τους αξιωματούχους του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).
Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο αμερικάνικο πλοίο, το οποίο θα τα μετατρέψει εν πλω σε ένα μείγμα λιγότερο δηλητηριωδών χημικών πριν τοποθετηθούν πίσω στη στεριά.
Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 60 έως 90 ημέρες ανάλογα με τον καιρό, όπως εκτιμούν ειδικοί.
Η Συρία συμφώνησε το Σεπτέμβριο να παραδώσει τα αποθέματά της σε χημικά υλικά και οι ΗΠΑ δέχθηκαν να μην πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιθέσεις στη χώρα της Μέσης Ανατολής.
Τον προηγούμενο μήνα η Δαμασκός παρέδωσε το εναπομείναν 8% των 1300 τόνων χημικών που είχε δηλώσει ότι διαθέτει στον ΟΑΧΟ, ο οποίος και επιβλέπει τη διαδικασία καταστροφής τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.