Συρία: Το Μέτωπο Αλ Νούσρα εκτέλεσε γυναίκα για μοιχεία

Το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, εκτέλεσε μια γυναίκα στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, αφού την κατηγόρησε για μοιχεία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επισημαίνοντας ότι αυτό αποδεικνύει ότι δεν προχωρά σε τέτοιου είδους εκτελέσεις μόνον το Ισλαμικό Κράτος.
Ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, δήλωσε ότι έλαβε βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να πυροβολείται στο κεφάλι έξω από την πόλη Ιντλίμπ, αφού κατηγορήθηκε για μοιχεία. Προτού θανατωθεί, παρακάλεσε να δει τα παιδιά της, όμως ο εκτελεστής της αρνήθηκε.
Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο Twitter φέρονται να δείχνουν τη γυναίκα ντυμένη με μαύρο φόρεμα, ένα μαντήλι και ένα κόκκινο παλτό να βρίσκεται γονατισμένη στο πεζοδρόμιο δίπλα σε μια ομάδα όρθιων ανδρών οι οποίοι φαίνεται να ανήκουν στο Μέτωπο Αλ Νούσρα. Ένας μαυροντυμένος άνδρας με μπαλακλάβα κρατά ένα επιθετικό τουφέκι.
Άλλες φωτογραφίες την δείχνουν να πέφτει στο έδαφος δίπλα σε έναν τοίχο όπου έχει γραφτεί το όνομα της οργάνωσης Μέτωπο Αλ Νούσρα και στη συνέχεια απεικονίζεται η σορός της στο έδαφος.
Το Μέτωπο ελέγχει το 70 με 80% της Ιντλίμπ, επεσήμανε ο κ. Άμπντελ Ράχμαν.
Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει αποσχισθεί από την Αλ Κάιντα και έχει καταλάβει μεγάλος μέρος του Ιράκ και της Συρίας, έχει αποκεφαλίσει και λιθοβολήσει μέχρι θανάτου Σύρους και αλλοδαπούς, αλλά και μαχητές του για εγκλήματα τα οποία θεωρούσε ότι παραβίαζαν τη σαρία.
Όμως και το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το οποίο κάποιες φορές πολεμά στο πλευρό των εξεγερμένων στη Συρία που έχουν την υποστήριξη της Δύσης, αλλά άλλες φορές εναντίον τους, έχει επίσης προχωρήσει σε ανάλογες εκτελέσεις ή σωματική τιμωρία, αφού κατηγόρησε ανθρώπους για εγκλήματα, όπως η προσβολή του θεού ή κλοπή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.