Σόφια: Ανησυχίες για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της ελληνικής κρίσης

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της, εντός των επόμενων ωρών, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
«Συζήτησα για το θέμα αυτό, με όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες κατά το τελευταίο 24ώρο. Είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμφωνία μέσα στις επόμενες ώρες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος πρόεδρος.
Ωστόσο, ο κ. Πλεβνέλιεφ δήλωσε ότι στην περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση της κρίσης, η Βουλγαρία θα βρεθεί αντιμέτωπη με άμεσες επιπτώσεις, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ενταχθεί στην Ευρωζώνη. Για το λόγο αυτό, όπως είπε, συνεργάζεται άμεσα τόσο με τον πρωθυπουργό Μπορίσοφ, όσο και με τους υπουργούς Οικονομίας και Εξωτερικών.
Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Πλεβνέλιεφ συναντήθηκε δύο φορές, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.