Σ. Αραβία: Θα κινηθούμε κι εμείς για πυρηνικό καύσιμο εάν επιτραπεί στο Ιράν

Την πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να κινηθεί προς την απόκτηση πυρηνικού καυσίμου, εάν κάτι αντίστοιχο επιτραπεί στο Ιράν από τις μεγάλες δυνάμεις εξέφρασε ανώτατο στέλεχος της βασιλικής οικογένειας της χώρας.
Ο πρίγκιπας Τούρκι Αλ Φεϊζάλ τόνισε στο δίκτυο BBC ότι η Σαουδική Αραβία θα ζητούσε τα ίδια δικαιώματα με το Ιράν, ενώ το ίδιο θα έπρατταν και άλλα έθνη της περιοχής.
Έξι μεγάλες δυνάμεις, τα πέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Κίνα), καθώς και η Γερμανία, διαπραγματεύονται με το Ιράν συμφωνία για περιορισμό, αλλά όχι για τερματισμό της πυρηνικής του δραστηριότητας.
Η Σαουδική Αραβία ως κέντρο του αραβικού σουνιτικού Ισλάμ και το Ιράν σαν κέντρου του σιιτικού μουσουλμανικού κόσμου αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους περιφερειακούς γεωπολιτικούς «παίκτες» της περιοχής.
«Έχω πει ότι αυτό το οποίο θα επιτραπεί στο Ιράν, θα το ζητήσουμε κι εμείς», τόνισε ο πρώην επικεφαλής των σαουδαραβικών υπηρεσιών πληροφοριών.
«Αυτό σημαίνει ότι εάν το Ιράν διατηρήσει το δικαίωμα εμπλουτισμού ουρανίου, τότε θα ζητήσουμε και εμείς το ίδιο», κατέληξε ο πρίγκιπας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.