Τα 2.622 έφτασε ο απολογισμός των θυμάτων του Έμπολα στη δυτική Αφρική

Τουλάχιστον 2.622 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα στην Ιστορία, σε σύνολο 5.335 κρουσμάτων μέχρι στιγμής στη δυτική Αφρική, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Αναφερόμενος στον νέο απολογισμό της επιδημίας που πλήττει τη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία και έχει επεκταθεί στη Νιγηρία και τη Σενεγάλη, ο ΠΟΥ σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μειώνεται ο ρυθμός εξάπλωσής της ασθένειας.
«Η ανοδική πορεία της επιδημίας συνεχίζεται στις τρεις χώρες όπου υπάρχει ευρεία και έντονη εξάπλωση – τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε», σημειώνει ο οργανισμός.
Ο ΠΟΥ προσθέτει ότι η αύξηση των κρουσμάτων του ιού Έμπολα στη Λιβερία οφείλεται στα πολλά κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην πρωτεύουσα της χώρας Μονρόβια.
Επεισόδια με τραυματίες στη Γουινέα
Τουλάχιστον 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Γουινέα στη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον αξιωματούχων που διεξήγαγαν εκστρατεία ενημέρωσης για την επιδημία του ιού Έμπολα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.
Η κυβέρνηση της Γουινέας έστειλε την Τετάρτη το βράδυ αποστολή υπό τον υπουργό Υγείας, στρατιωτικό γιατρό Ρεμί Λαμά, ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν την Τρίτη στο χωριό Ουόμε, κοντά στην Ενζερεκόρε, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
Η Ενζερεκόρε βρίσκεται σε μια δασική περιοχή της Γουινέας που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία.
«Οι κάτοικοι του χωριού επιτέθηκαν βίαια (την Τρίτη) με πέτρες και ξύλα στην αντιπροσωπεία υπό τον κυβερνήτη Λανσέ Κοντέ, προκαλώντας τον τραυματισμό 21 ανθρώπων», δήλωσε ο Ρισάρ Αμπά, αστυνομικός στην περιοχή.
Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τα μέλη της ομάδας ευαισθητοποίησης ότι «ήρθαν να τους σκοτώσουν» διότι, σύμφωνα με εκείνους, ο Έμπολα είναι «μια εφεύρεση των Λευκών για να σκοτώσουν τους Μαύρους», εξήγησε ο κ. Αμπά.
Μέλη της ομάδας ευαισθητοποίησης, μεταξύ αυτών δύο τοπικοί αξιωματούχοι και τέσσερις δημοσιογράφοι, εξακολουθούν να κρατούνται από τους κατοίκους, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.
Τουλάχιστον 55 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα τέλη Αυγούστου στην Ενζερεκόρε σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ στην πόλη είχε επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.