Τελετουργική αυτοκτονία της Ε.Ε. στο μεταναστευτικό, κατά τον Σλοβάκο πρωθυπουργό

Με «τελετουργική αυτοκτονία» μπορεί να συγκριθεί η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τη μετανάστευση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, καλώντας την Ε.Ε. να σταματήσει αμέσως το κύμα των προσφύγων που εισέρχεται στους κόλπους της.

«Αισθάνομαι ότι τώρα στην Ε.Ε. προχωρούμε σε μια τελετουργική αυτοκτονία», δήλωσε στην τσεχική εφημερίδα Pravo ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, γνωστός για την αντιμεταναστευτική ρητορική του.

Ο 51χρονος κ. Φίτσο, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στη Σλοβακία στις 5 Μαρτίου, πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει κατά πρώτον να σταματήσει το κύμα των «παράνομων μεταναστών», προτού συζητήσει για το μέλλον της.

«Η Ευρώπη θα αυτοκτονήσει αν περιμένει την προβλεπόμενη εγκατάσταση συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής προς τα τέλη του 2016 ή το 2017», πρόσθεσε ο κ. Φίτσο, σημειώνοντας ότι η Σλοβακία διαθέτει 300 αστυνομικούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να πάνε για περιπολίες στα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν.

Η Σλοβακία έχει μαζί με τη γειτονική της Ουγγαρία προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του συστήματος των ποσοστώσεων για την αναδιανομή των προσφύγων μεταξύ των χωρών – μελών της Ε.Ε.. Το σύστημα αυτό έχει αποδειχθεί «ένα απόλυτο φιάσκο», σημείωσε ο κ. Φίτσο.

Η Σλοβακία, μια χώρα 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων, προβλέπεται βάσει του συστήματος αυτού να δεχθεί σχεδόν 2.300 ανθρώπους.

«Αν κάποιος, στη βάση προσωρινών ή μονίμων ποσοστώσεων, μας επιβάλει να εισαγάγουμε 50.000 ανθρώπους με εντελώς διαφορετικά από τα δικά μας έθιμα και θρησκεία – και αυτοί είναι στην πλειονότητά τους νεαροί άνδρες – δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσαμε να τους ενσωματώσουμε. Αυτό είναι αδύνατο», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.