Τουρκία: Μισθοφόροι της Ρωσίας οι Κούρδοι του PYD στη βόρεια Συρία

Μισθοφόρους και λεγεωνάριους της Ρωσίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας τους ένοπλους Κούρδους του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στη βόρεια Συρία.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου αποκάλεσε εξάλλου τις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία ως «βάρβαρες», καθώς από αυτές χάνουν τη ζωή τους άμαχοι, μεταξύ αυτών παιδιά και ηλικιωμένοι.

«Αυτές οι χυδαίες, σκληρές και βάρβαρες επιδρομές από τις 30 Σεπτεμβρίου πλήττουν χωρίς καμία διάκριση ενόπλους και αμάχους, παιδιά και γέρους», ανέφερε ο κ. Νταβούτογλου, μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας.

Αναφερόμενος δε στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) τις οποίες έχουν συστήσει οι Κούρδοι του PYD στη βόρεια Συρία, ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δεν αποτελούν εκπροσώπους των Κούρδων, ούτε της Συρίας, πρόκειται για Ρώσους λεγεωνάριους και μισθοφόρους».

Η Τουρκία θεωρεί το PYD αδελφή οργάνωση με το παράνομο και τρομοκρατικό – σύμφωνα με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. – Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), το οποίο πολεμά το τουρκικό κράτος από το 1984.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πλήξει το τελευταίο διάστημα με πυρά πυροβολικού θέσεις του PYD στη βόρεια Συρία, σε μεθοριακές περιοχές, χωρίς ωστόσο να εισβάλουν στο συριακό έδαφος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.