Τριμερή συμμαχία κατά της Άγκυρας «βλέπει» ο τουρκικός Τύπος

Ως συμμαχία εναντίον της Τουρκίας εξέλαβε το τουρκικός Τύπος την τριμερή συνάντηση που είχαν στο Κάιρο οι ηγέτες Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.
Ο διευθυντής της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γιενί Σαφάκ, Ιμπραχίμ Καράγκιουλ εκτίμησε ότι η συνάντηση «αποσκοπεί στη δημιουργία μιας συμμαχίας εναντίον της Τουρκίας στη Μεσόγειο» και πως «συνιστά προσπάθεια εκδίκησης της Αιγύπτου μετά το πραξικόπημα εναντίον της Τουρκίας».
Ο αρθρογράφος σημείωσε ακόμη ότι «η χθεσινή δήλωση του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου καθιστά σαφή τη θέση της Τουρκίας». «Είμαι σίγουρος», πρόσθεσε, «ότι αυτοί που συναντήθηκαν στο Κάιρο άκουσαν με προσοχή το μήνυμα αυτό».
Η Γιενί Σαφάκ σε χθεσινό της δημοσίευμα με τίτλο «βρώμικη συμμαχία εναντίον της Τουρκίας» έγραφε ότι «η πραξικοπηματίας διοίκηση της Αιγύπτου συμπράττει με τις επιδιώξεις της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης».
«Τριμερής ενεργειακή συμμαχία στο Κάιρο» ήταν ο σχετικός τίτλος της Μιλιέτ, ενώ η Χουριέτ έκανε λόγο για «τριμερές μέτωπο εναντίον της Τουρκίας».
Η Τζουμχουριέτ ανέφρε ότι στη διακήρυξη του Καΐρου οι τρεις ηγέτες «καταφέρθηκαν κατά της Τουρκίας και αποφάσισαν να συνεργαστούν όσον αφορά τις πηγές υδρογονανθράκων στην περιοχή της ΑΟΖ της Κύπρου».
«Έδωσαν τα χέρια εναντίον της Τουρκίας» ήταν ο τίτλος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Σταρ, ενώ η φιλοκυβερνητική Ακσάμ έγραψε ότι «συσκέπτεται το τρίγωνο του κακού».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.