Υεμένη: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε συγκρούσεις στρατού – σιιτών ανταρτών στη Σαναά

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν σιίτες μουσουλμάνοι αντάρτες (Χούδι) συγκρούστηκαν με άνδρες του στρατού της Υεμένης, καθώς και με σουνίτες από φυλές που συμμαχούν με την κυβέρνηση, σε απομακρυσμένο προσάστιο της πρωτεύουσας Σαναά, ανέφεραν την Τετάρτη πηγές των φυλών και ιατρικό προσωπικό.
Οι αντάρτες, σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου Reuters, είχαν καταλάβει το προάστιο Γουάντι Νταρ κατά τη διάρκεια των μαχών, με τους σιίτες να διεκδικούν μεγαλύτερο έλεγχο εδαφών και εξουσίες στο βορρά εν όψει της ομοσπονδιοποίησης της χώρας.
Η διαμάχη αποδιοργανώνει ακόμη περισσότερο μια αραβική χώρα η οποία αντιμετωπίζει άλλες δύο κρίσιμες απειλές, το αποσχιστικό κίνημα στο νότο και την σουνιτική εξτρεμιστική δραστηριότητα της Αλ Κάιντα.
Μάχες ξέσπασαν και στη βόρεια επαρχία Αλ Τζαούφ, όπου την Τρίτη έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι, μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων των υποστηρικτών των σιιτών ανταρτών Χούδι στη Σαναά.
Τουλάχιστον 12 άνδρες των σιιτών Χούδι και των σουνιτών Ίσλα έχασαν τη ζωή τους στη μάχη στο Γουάντι Νταρ, ενώ σκοτώθηκαν και οκτώ στρατιώτες.
Οι σιίτες κατέστρεψαν, σύμφωνα με ηγετικό τους στέλεχος, δύο θωρακισμένα οχήματα του στρατού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.