Φιλιππίνες: Και δεύτερος γερουσιαστής παραδόθηκε για υπόθεση διαφθοράς

Ένας ακόμη γερουσιαστής παραδόθηκε στις Φιλιππίνες μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του για διαφθορά.
Ο Χοσέ Τζινγκόι Εστράντα, γιος πρώην προέδρου της χώρας που είχε εκδιωχθεί το 2001 λόγω κατηγοριών για διαφθορά, παραδόθηκε στις αρχές συνοδευόμενος από την οικογένειά του και τον πατέρα του, ο οποίος είναι πλέον δήμαρχος στη Μανίλα.
Ο κ. Εστράντα δήλωσε ότι είναι αθώος αναφορικά με τις κατηγορίες για κακοδιαχείριση κονδυλίων του κογκρέσου και πως οι κατηγορίες εναντίον του έχουν πολιτικά κίνητρα.
«Έχουμε εξευτελιστεί για χρόνια, έχουμε καταδικαστεί πριν καν αρχίσει η δίκη», δήλωσε.
Ο Εστράντα αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης και στέρηση όποιων προνομίων μπορεί να είχε αποκτήσει παράνομα. Κατηγορείται ότι είχε διοχετεύσει σε ανύπαρκτες μη κυβερνητικές οργανώσεις για αγροτικά σχέδια κονδύλια του κογκρέσο, τα οποία επέστρεφαν στον ίδιο.
Το 2001 ο Εστράντα είχε αποφύγει τη δίωξη για κατηγορίες περί διαφθοράς, όμως, ο πατέρας του είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια φυλακή για αρπαγή χρημάτων. Τελικά έλαβε χάρη λόγω της προχωρημένης ηλικίας του.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ακόμη ένας γερουσιαστής, ο οποίος παραδόθηκε στις αρχές την προηγούμενη εβδομάδα. Ένας τρίτος γερουσιαστής από την αντιπολίτευση, ετών 90, ο Χουάν Πόνσε Ενρίλε αντιμετωπίζει παρόμοιες κατηγορίες και βρίσκεται υπό κράτηση. Έχει ζητήσει να του απονεμηθεί χάρη λόγω της ηλικίας του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.