Φοβερά «αποστομωτική» απάντηση Τραμπ προς Πάπα: Το Βατικανό έχει μόνο τείχη…

Ο Πάπας επιτέθηκε, από το Μεξικό, στην «μη χριστιανική» πρόταση Τραμπ για τείχος στις ΗΠΑ απέναντι σε μετανάστες, ο Τραμπ αρχικά ανταπέδωσε ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να κρατήσει συμφιλιωτικούς τόνους – όμως στο Διαδίκτυο, το επιτελείο του έχει διαδώσει ένα απίστευτα… «αποστομωτικό αντεπιχείρημα» στον Ποντίφικα: Ότι το Βατικανό περιβάλλεται ολόκληρο από τείχη…

Μετά την πρώτη του αντεπίθεση, ο Τραμπ προσπάθησε να μαζέψει τους τόνους λέγοντας πως έχει «μεγάλο σεβασμό για τον Πάπα, έχει προσωπικότητα» και ότι πιστεύει «πως κάνει πολύ καλή δουλειά, έχει πολλή ενέργεια».

Αυτά για το πολιτικά ορθό της υπόθεσης. Επειδή στα κοινωνικά δίκτυα, ανέλαβε το επιτελείο της εκστρατείας του για να δώσει απαντήσεις που προφανώς απευθύνονταν στους υποστηρικτές του Τραμπ και να αποδομήσει με έναν (ομολογουμένως, αξιοθαύμαστο) σκεπτικό την κατηγορία του Πάπα.

Η απάντηση που φρόντισε να διαδώσει το επιτελείο του είναι ότι ο υπαινιγμός πως η κατηγορία του Πάπα είναι υποκριτική επειδή… η Πόλη του Βατικανού περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από τείχη.

Η πρώτη αναφορά ξεκίνησε στο twitter από τον Νταν Σκαβίνο, διευθυντή του τομέα μέσων κοινωνικής δικτύωσης της εκστρατείας του Τραμπ. Το πρώτο του tweet είχε, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, ήδη φτιάσει τις τρεις χιλιάδες αναδημοσιεύσεις: «Εκπληκτικά σχόλια από τον Πάπα, δεδομένου ότι το Βατικανό περιβάλλεται 100% από τεράστια τείχη» έγραψε, με την ατράνταχτη απόδειξη του χάρτη.

Την σκυτάλη πήραν άλλοι λογαριασμοί, «απλών υποστηρικτών» μέχρι και δημοσιογράφων, που… διέλυσαν (κατά την αντίληψή τους) την επιχειρηματολογία του Πάπα αναρτώντας φωτογραφίες των τειχών στο Βατικανό από διάφορες πλευρές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.