Χιλιάδες αποχαιρετούν τον Μοχάμεντ Άλι

Χιλιάδες άτομα παρακολουθούν την κηδεία του θρύλου της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Άλι, στην πατρίδα του το Λούισβιλ του Κεντάκι.

Ο Άλι πέθανε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 74 ετών.

Η νεκρώσιμη πομπή θα περάσει μπροστά από μέρη – σταθμούς στη ζωή του Μοχάμεντ Άλι και θα ακολουθήσει μία διαθρησκευτική τελετή. Συγκεκριμένα, θα περάσει από το σπίτι όπου πέρασε την παιδική του ηλικία ο Μοχάμεντ Άλι, από το κέντρο Αφροαμερικανικής Κληρονομιάς και από τη λεωφόρο Μοχάμεντ Άλι.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους θα είναι ο Γουίλ Σμιθ, ο οποίος έχει ερμηνεύσει τον Μοχάμεντ Άλι, ενώ ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον θα μιλήσει στη διάρκεια της τελετής. Ο κωμικός Μπίλι Κρίσταλ αναμένεται να μιλήσει, καθώς και η κόρη του Malcom X.

Χιλιάδες άτομα έχουν παραταχθεί κατά μήκος της πορείας από όπου θα περάσει η σορός του πρώην πυγμάχου, ενώ τα δωρεάν εισιτήρια για τη νεκρώσιμη ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί σε αθλητικό κέντρο χωρητικότητας 18.000 ατόμων εξαντλήθηκαν μέσα σε διάστημα μισής ώρας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν θα παραστεί στην κηδεία, καθώς θα παρευρίσκεται στην τελετή αποφοίτησης της κόρης του, Μάλια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέτισε φόρο τιμής στον θρυλικό πυγμάχο Μοχάμεντ Αλι, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας του για φυλετική δικαιοσύνη και θρησκευτική ανεκτικότητα «συγκλόνισε την υφήλιο» και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.