30χρονος έσωσε δεκάδες ανθρώπους στο Λας Βέγκας πριν δεχθεί σφαίρα στο λαιμό

Πάνω από 30 άτομα πιστεύεται ότι έσωσε ένας νεαρός άνδρας πριν χτυπηθεί στο λαιμό από σφαίρα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής αιματηρής επίθεσης στο Λας Βέγκας που στοίχισε τη ζωή σε 59 ανθρώπους και τραυμάτισε εκατοντάδες άλλους.

Ο 30χρονος Τζόναθαν Σμιθ πήγε στη συναυλία που έγινε στόχος του μανιακού Στίβεν Πάντοκ με εννέα μέλη της οικογένειάς του. Όταν ο συνταξιούχος λογιστής άρχισε να γαζώνει με σφαίρες το κοινό μπροστά από το ξενοδοχείο και καζίνο Mandalay Bay, ο Τζόναθαν και ο αδερφός του Λούις άρχισαν αμέσως να αναζητούν τρόπο να οδηγήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στην ασφάλεια.
Βλέποντας ότι οι ανιψιές του είχαν αποκοπεί από την υπόλοιπη παρέα μέσα στον πανικό, ο Τζόναθαν επέστρεψε γρήγορα στο πλήθος για να τις βρει. Αφού το έκανε αυτό όμως, παρέμεινε στον χώρο με κίνδυνο της ζωής του προκειμένου να βοηθήσει τους συνανθρώπους τους που στέκονταν παγωμένοι από τον τρόμο, δίνοντας εύκολο στόχο στον Πάντοκ.

tzonothan-smith-vegas

Επί ώρα έμεινε εκεί, προσπαθώντας να τους αναγκάσει να κινηθούν, να τρέξουν και φωνάζοντας συνεχώς ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, βοήθησε πολλά άτομα να βρουν προστασία από τις σφαίρες σε ένα κοντινό πάρκινγκ.

Στη συνέχεια, όπως ο ίδιος περιέγραψε στην Post, ενώ προσπαθούσε να φτάσει σε μια παρέα από παιδιά που στέκονταν σαν χαμένα μέσα στη βροχή από τις σφαίρες, ο Πάντοκ τον πυροβόλησε στον λαιμό και έπεσε κάτω αιμόφυρτoς. «Σώθηκα χάρη σε έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίες που με είδε πεσμένο κάτω, προσπάθησε να σταματήσει την αιμορραγία και με μετέφερε στο νοσοκομείο», δήλωσε ο 30χρονος άνδρας που χαρακτηρίστηκε «ήρωας» από πολλούς χάρη στη βοήθεια που παρείχε στους συνανθρώπους του.

Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι δεν έκανε τίποτε παραπάνω από αυτό που θα ήθελε να κάνουν για εκείνον, αν είχε καταληφθεί από τον πανικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.