Αφγανιστάν: Νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση

Nέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση είχαμε σήμερα στο Αφγανιστάν. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 38 τραυματίστηκαν σήμερα στην Κανταχάρ, στα νότιο της χώρας, όταν εξερράγη ένα μικρό λεωφορείο γεμάτο με εκρηκτικά τα οποία οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν.

Η έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι σε μια από τις κεντρικές αγορές, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση. Σύμφωνα τις τοπικές αρχές οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούσαν από το πρωί ένα όχημα το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για επίθεση αυτοκτονίας. Το εντόπισαν τελικά σταθμευμένο κοντά σε στάση λεωφορείων και εξερράγη, ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν τα εκρηκτικά. Κοντά στο σημείο της έκρηξης εντοπίστηκε επίσης ένα μεγάλο εμπορευματοκιβώτιο γεμάτο με εκρηκτικά, εκτοξευτές ρουκετών, γιλέκα αυτοκτονίας και πυρομαχικά.

Οι αρχές επισημαίνουν ότι η περιοχή είχε αποκλειστεί, γεγονός που περιόρισε έως έναν βαθμό τον αριθμό των θυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή τριπλή έκρηξη που σημειώθηκε στη διάρκεια ενός αγώνα κρίκετ στην Τζαλαλαμπάντ του ανατολικού Αφγανιστάν άφησε πίσω της οχτώ νεκρούς, με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.