Αγέλη αδέσποτων σκύλων κατασπάραξε 7χρονο κορίτσι

Η Mαργαρίτα Κανορσκάι, 7 ετών, δέχθηκε επίθεση από μία αγέλη άγριων σκυλιών καθώς επέστρεφε σπίτι από το μάθημα μουσικής. Τα αδέσποτα ζώα την έσυραν σε ερημιά και ακρωτηρίασαν το σώμα της.

Ήταν μοναχοπαίδι του πιλότου της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, ταγματάρχη Άντον Κανόρσκι που είχε παρασημοφορηθεί το 2016 από τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη γενναιότητα που επέδειξε στη Συρία.

Η μικρή έπεσε σε ενέδρα σε μια στενή λωρίδα στην ανατολική περιοχή Transbaikal της Ρωσίας και δεν είχε τρόπο να διαφύγει. Τα ζώα της ακρωτηρίασαν το ένα πόδι και το πρόσωπο, στη μοιραία επίθεση. Η αστυνομία χρειάστηκε να διώξει τα σκυλιά για να πλησιάσει το σώμα της που είχε συρθεί σε ερημιά.

Η μητέρα της 7χρονης δασκάλα στην περιοχή, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά το σοκ που υπέστη από τη φρικτή επίθεση στο παιδί της. Οι εικόνες που τραβήχτηκαν το επόμενο πρωί δείχνουν τα ρούχα του κοριτσιού στην ερημιά και ένα κόκκινο γάντι μέσα στο χιόνι. Η κηδεία -στην οποία συμμετείχαν οι συμμαθητές της μικρής- έγινε μετά απο οργισμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων του χωριού Domna, περίπου 20 μίλια νοτιοδυτικά της περιφερειακής πρωτεύουσας. Το χωριό που μένει η οικογένεια έχει πληθυσμό 6.300 κατοίκων και διαθέτει επίσης στρατιωτική βάση.

Καθώς ξέσπασε οργή στο χωριό για την αποτυχία των αξιωματούχων να λάβουν υπόψη τις προειδοποιήσεις για τις βίαιες αγέλες σκύλων, ο περιφερειακός κυβερνήτης Αλεξάντερ Οσίποφ έσπευσε στην περιοχή για να προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Η ρωσική νομοθεσία δεν επιτρέπει στους τοπικούς αξιωματούχους να καταστρέφουν ή να απομακρύνουν αδέσποτα σκυλιά από τις κοινότητες είπε. Και πρόσθεσε: «Είναι αδύνατο να περιγράψουμε τον πόνο και τη θλίψη μας με λόγια», είπε. «Εκ μέρους ολόκληρης της περιοχής εκφράζω την υποστήριξή μας σε όλη την οικογένεια του παιδιού. Θα ερευνήσουμε διεξοδικά την τραγωδία».

Οι ντόπιοι απάντησαν με ομάδες επαγρύπνησης που είναι έτοιμοι να πυροβολήσουν τα αδέσποτα, σύμφωνα με αναφορές. Το σχολείο όπου φοίτησε η Μαργαρίτα γέμισε με αποχαιρετιστήρια μηνύματα. Μια ντόπια γυναίκα δακρυσμένη είπε: «Ποια είναι η διαφορά τώρα; Ακόμα κι αν πάρουμε όπλα ή ξύλα, δεν θα φέρει πίσω αυτό το παιδί.

«Ήταν η μοναδική τους κόρη». Ένας άλλος ντόπιος δάσκαλος είπε: «Κλαίω όλη τη νύχτα. «Δέχτηκα ο ίδιος επίθεση από πολλά σκυλιά. Με μάτωσαν και ευτυχώς δεν άγγιξαν τα παιδιά που επέστρεφαν από το σχολείο ακριβώς δίπλα μου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.