Αγωγή Μακρόν για πληροφορίες περί off shore λογαριασμού του

Το γραφείο της γαλλικής εισαγγελίας ανακοίνωσε ότι άνοιξε έρευνα μετά την κατάθεση προσφυγής από τον υποψήφιο στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Εμανουέλ Μακρόν για διάδοση ψευδών ειδήσεων, με σκοπό να επηρεαστεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ανέφερε δικαστική πηγή.

Νωρίτερα, ο υποψήφιος πρόεδρος Μακρόν κατέθεσε προσφυγή στο γραφείο της εισαγγελίας σχετικά με ισχυρισμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι διαθέτει υπεράκτιο λογαριασμό.

Οι ισχυρισμοί, τους οποίους αρνείται ο κ. Μακρόν, διατυπώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης από την αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο, Μαρίν Λεπέν, στη διάρκεια τηλεοπτικού ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Η προσφυγή που κατέθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν στρέφεται κατά αγνώστων, σύμφωνα με το γραφείο της εισαγγελίας.

Νωρίτερα, ο κεντρώος υποψήφιος κατηγόρησε την ακροδεξιά αντίπαλό του, Μαρίν Λεπέν, ότι διαδίδει ψέματα, με υπονοούμενα ότι διαθέτει μυστικό υπεράκτιο λογαριασμό.

Κατά το τέλος του έντονου ντιμπέιτ, το οποίο παρακολούθησαν 15 εκατομμύρια άνθρωποι, η Μ. Λεπέν υπαινίχθηκε ότι ο αντίπαλός της μπορεί να διαθέτει υπεράκτιο λογαριασμό.

«Δεν είχα ποτέ λογαριασμό σε οιονδήποτε φορολογικό παράδεισο», δήλωσε ο σοσιαλφιλελεύθερος πολιτικός στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info. «Η Λεπέν είναι πίσω από αυτό. Έχει έναν στρατό που κινητοποιείται στο ίντερνετ».

Είπε ότι έχει συμμάχους που διαδίδουν «λανθασμένες πληροφορίες και ψέματα» που «σε ορισμένες περιπτώσεις συνδέονται με ρωσικά συμφέροντα».

Πιεζόμενη να απαντήσει για το σχόλιό της στη διάρκεια του ντιμπέιτ, η Μ. Λεπέν δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV πως δεν διαθέτει αποδείξεις ότι ο Μακρόν έχει υπεράκτιο λογαριασμό, αλλά είπε ότι δεν ήθελε οι πληροφορίες για κρυφούς λογαριασμούς να έρθουν στο φως όταν θα είναι πολύ αργά.

«Λεπέν και Ρωσία»

Το επιτελείο του Εμ. Μακρόν ανέφερε ότι, δύο ώρες προτού ξεκινήσει το ντιμπέιτ, από ανώνυμο λογαριασμό αναρτήθηκαν έγγραφα σε φόρουμ στο Διαδίκτυο που φέρονται να αποδεικνύουν ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας έχει υπεράκτιο λογαριασμό και η πληροφορία γρήγορα κυκλοφόρησε στο Twitter.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο στόχος μιας προσεκτικά ενορχηστρωμένης προσπάθειας αποσταθεροποίησης 48 ώρες πριν από το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας», αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπός του, Σιλβέν Φορ.

Ο Φάικε Χάκεπορντ, ερευνητής στην εταιρία ασφαλείας Trend Micro, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως εντόπισε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το κόμμα αποτέλεσε στόχο μιας ομάδας κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο που συνδέεται από ορισμένους ειδικούς με τη ρωσική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών GRU.

Η Ρωσία αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.