Άγρια ομοφοβική επίθεση – Πρόσχημα ένα «κοριτσίστικο τζάκετ»

Ο Μόργκαν Φεβρ, 22 χρόνων, είχε μόλις μετακομίσει στην πόλη που επέλεξε για τη «συμπεριληπτικότητά της, την αποδοχή και τις ευκαιρίες στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Στις 10 Απριλίου είχε βγει με φίλους όταν, τις πρώτες πρωινές ώρες, ένας άνδρας τον πλησίασε ρωτώντας τον γιατί φορούσε «κοριτσίστικο τζάκετ» με πούλιες, αποκαλώντας τον παράλληλα «γαμ@@@ο π@@@η».

«Ήταν το τελευταίο που θυμάται» λέει ο πατέρας του Πολ. «Είναι φρικιαστικό το 2022 άνθρωποι να αποκαλούνται με τέτοια επίθετα και να τους συμβαίνουν τέτοια πράγματα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο 22χρονος υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία ενώ έχει τρία σπασμένα δόντια και πολλαπλά κατάγματα στο πρόσωπο. Οι γιατροί χρειάστηκε να του κάνουν επειγόντως κρανιοτομία για το αιμάτωμα και σαράντα ράμματα.

Σοκαρισμένοι οι γονείς
«Όταν είδαμε το Μόργκαν στο νοσοκομείο, ήταν πραγματικά σπαρακτικό. Παντού σωληνάκια και καλώδια. Κι έπειτα, όταν συνήλθε και μας είδε, άρχισε να κλαίει. Το πρώτο πράγμα που είπε ήταν πως δεν έκανε κάτι λάθος εκείνος, αρχίζοντας να κατηγορεί τον εαυτό του και ζητώντας συγγνώμη που έπρεπε να ταξιδέψουμε για να τον δούμε» ανέφερε ο πατέρας του που μαζί με τη μητέρα του έσπευσαν από το Ρέτφορντ να βρεθούν στο πλευρό του παιδιού τους.

«Κι αυτό που ίσως πληγώνει περισσότερο είναι πως το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό του, είναι πως άξιζε όλα αυτά τα πράγματα» πρόσθεσε.

Ο Μόργκαν αναρρώνει, αλλά παραμένει τρομοκρατημένος. Επιπλέον, φοβάται πως στη δουλειά του σε δομή υποστήριξης ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες ενδέχεται να τον αντικαταστήσουν ή να τον «παγώσουν» λόγω της επίθεσης.

Έβλεπε το Μάντσεστερ ως φάρο για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, εξηγεί ο πατέρας του.

«Επέλεξε το Μάντσεστερ λόγω του κλίματος αποδοχής, όμως τώρα φοβάται να βγει έξω. Υποφέρει από PTSD» λέει ο πατέρας του που μέσω του GoFundMe ζητά οικονομική στήριξη για τα νοσήλια, αλλά και τη διαβίωση του Μόργκαν, που αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να δουλέψει.

Οι ομοφοβικές επιθέσεις στη Βρετανία
«Το συμβάν αντιμετωπίζεται ως επίθεση με ομοφοβικά κίνητρα και διερευνάται από το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών του Μάντσεστερ» ανέφερε η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής αστυνομίας, μεταξύ 2020 – 2021 σημειώθηκαν περί τα 20.000 εγκλήματα υποκινούμενα από μίσος σεξουαλικής ταυτότητας στη Βρετανία.

Βεβαίως, ο αριθμός ενδέχεται να είναι υψηλότερος δεδομένου του ότι 9 στα 10 θύματα ΛΟΑΤΚΙ δεν καταγγέλλουν τα εγκλήματα μίσους στις αρχές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.