Αλγερία – Τουλάχιστον 65 νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές

Οι φλόγες στην ορεινή περιοχή της Καβυλίας είναι από τις χειρότερες στην ιστορία της χώρας

Οι εκτεταμένες πυρκαγιές που κατακαίνε τη Βόρεια Αλγερία έχουν ήδη προκαλέσει τον θάνατο σε 65 ανθρώπους. Οι φλόγες στην ορεινή περιοχή της Καβυλίας είναι από τις χειρότερες στην ιστορία της χώρας, ενώ πολλοί τοπικοί αξιωματούχοι καταγγέλλουν ότι οι φωτιές είναι αποτέλεσμα εμπρηστικών ενεργειών σε πολλές περιπτώσεις.

Ο πρόεδρος Αμπντελματζίχ Τεμπούν κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα. 

Συνολικά 69 πυρκαγιές συνεχίζουν να είναι σε εξέλιξη την Τετάρτη, εν μέσω καύσωνα που σάρωσε τη Βόρεια Αφρική. Οι φλόγες έχουν ενισχυθεί από ισχυρούς ανέμους αλλά και από τις συνθήκες παρατεταμένης ξηρασίας.

Στην περιοχή Τίζι Ουζού που έχει πληγεί περισσότερο, οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί και πολλά σπίτια έχουν καταστραφεί. Ωστόσο πολλά από τα θύματα ζούσαν σε απομακρυσμένα χωριά και εγκλωβίστηκαν στις φλόγες.


Αρκετοί άνθρωποι έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για πυρκαγιές, αλλά οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας είναι στο όριό τους και η Αλγερία προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με ευρωπαίους εταίρους για την ενοικίαση πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Στο Facebook, υπήρξαν κλήσεις για εθελοντές γιατρούς να παράσχουν υποστήριξη.

Ο καύσωνας αναμένεται να συνεχιστεί σε όλη τη Βόρεια Αφρική μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με τις θερμοκρασίες στην Αλγερία να φτάνουν τους 46 βαθμούς Κελσίου.

in.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.