Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Η κατάσταση στο Κίεβο μπορεί να επιδεινωθεί πολύ γρήγορα

Με βάση τις αναφορές ότι η Ρωσία αποκόπτει τον ανεφοδιασμό του Κιέβου με είδη πρώτης ανάγκης, η κατάσταση στην ουκρανική πρωτεύουσα, μια πόλη 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων, μπορεί να επιδεινωθεί πολύ γρήγορα,.

Αυτό εκτιμά ο υποστράτηγος Σκοτ Μπέριερ, ο διευθυντής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται ακατάπαυστα.

Μιλώντας στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Μπέριερ διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει για πόσες ημέρες αρκούν τα εφόδια που διαθέτει ο πληθυσμός. «Αλλά, με τη διακοπή του εφοδιασμού, η κατάσταση θα γίνει απελπιστική σε δέκα ημέρες με δύο εβδομάδες, θα έλεγα», πρόσθεσε.

Ο Μπέριερ είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν αποδείξεις ότι η Ρωσία διέπραξε εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, πέρα απ’ ό,τι έχει δημοσιευτεί σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. «Ο βομβαρδισμός σχολείων και εγκαταστάσεων που δεν συνδέονται με τον ουκρανικό στρατό ασφαλώς θα υποδήλωνε ότι (η Ρωσία) περνά αυτή τη γραμμή, αν δεν το έχει κάνει ήδη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.