Αμερικανικό αεροπλανοφόρο κατέρριψε ιρανικό drone στο Στενό του Χορμούζ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Boxer “κατέστρεψε” ένα ιρανικό τηλεκατευθυνόμενο drone στο Στενό του Χορμούζ, μετά αφότου το ιρανικό UAV προσέγγισε απειλητικά το αμερικανικό πλοίο πετώντας σε απόσταση μικρότερη από 1.000 γιάρδες από αυτό.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο το ιρανικό drone αγνόησε “επανειλημμένα σήματα για να υποχωρήσει”.

“Αυτή είναι η τελευταία από τις πολλές προκλητικές και εχθρικές πράξεις του Ιράν ενάντια σε πλοία που δραστηριοποιούνται σε διεθνή ύδατα. Οι ΗΠΑ διατηρούν το δικαίωμα να υπερασπιστούν το προσωπικό, τις εγκαταστάσεις και τα συμφέροντά μας”, δήλωσε ο Τραμπ.

“Το drone καταστράφηκε αμέσως”, πρόσθεσε, ζητώντας από άλλες χώρες να καταδικάσουν το Ιράν και να προστατέψουν τα δικά τους πλοία.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι το USS Boxer έλαβε “αμυντική δράση” ενάντια σε ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, μετά αφότου εισήλθε εντός εμβέλειας που το κατέστησε απειλητικό για το αμφίβιο πολεμικό πλοίο.

Ο Χόφμαν ανέφερε αν το drone ήταν ιρανικό. Σημείωσε ότι τι περιστατικό συνέβη στις 10:00 (τοπική ώρα) καθώς το αεροπλανοφόρο διερχόταν από το Στενό του Χορμούζ.

“Το πλοίο έλαβε αμυντική δράση ενάντια στο UAS για να εγγυηθεί την ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματός του”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.