Αμετακίνητος πάνω από τις Μπαχάμες ο καταστροφικός τυφώνας Ντόριαν

Στην κατηγορία 3 υποβαθμίστηκε ο κυκλώνας Ντόριαν τη νύχτα της Δευτέρας, ενώ παραμένει στην ίδια θέση, πάνω από τη νήσο Γκραντ Μπαχάμα, περισσότερο από 12 ώρες.

Η «ιστορική τραγωδία», στις βόρειες Μπαχάμες, όπως τη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Χιούμπερτ Μίνις, έχει ήδη αφήσει πίσω της πέντε νεκρούς και περί τις 13.000 κατεστραμένα σπίτια, ενώ την απειλητική πορεία του παρακολουθούν με αγωνία Φλόριντα, την Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα.

Συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα περίπου 205 χλμ/ώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, ο τυφώνας Ντόριαν εξακολουθεί να είναι πολύ επικίνδυνος και γι’ αυτό οι κάτοικοι οφείλουν να παραμείνουν στα καταφύγια.

Στις ΗΠΑ, εκατομμύρια επίσης κάτοικοι στη Φλόριντα, την Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τις ακτές, από όπου αναμένεται να περάσει ο Ντόριαν τις προσεχείς ημέρες, και να παραμείνουν στα καταφύγιά τους.

Περισσότερες από 1.300 πτήσεις ακυρώθηκαν στις ΗΠΑ, από και προς τη χώρα, ενώ 1.000 περισσότερες αναμένεται να ακυρωθούν σήμερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.